Potrza ku tym jacōm tego:
4 jajca,
3 łyżecki listkōw czǒrnego tyju (Ulung abo cosik wele tego),
3 łyżecki sojowyj zōłzy,
2 sroge łeżki sherry (abo podanyj we gyszmaku i farbie inkszyj gorzǒły),
kielanǒście ziǒrek czǒrnych korzyni, pǒra nelkōw we cǒłkości (nō mogōm być i zemlyte nelki), pǒra ziǒrek wōniōncych korzyni, pǒra gwiǒzdek hanyżu (dziwokigo kopru), jedna maluśkǒ paprika chili, kielanǒście ziǒrek korijandera, srogǒ łeżka soli;
Terǒzki jajca trza nażgać ze jejich rubszyj zajty, wrajzić do zimnyj wody, zawarzić i uwarzić na twǒrdo we festnie łosolōnyj wodzie. Zatym trza te jajca łostudzić i potrzaskać szkorupiny ale tak coby łōne ze tych jajec niy łoblazły.
Wszyjske korzyni wymiyszać ze sia do kupy i utuc we mojżyszu abo zemlyć we mikserze. Jajca przełōżić do srogszigo gǒrka dociepnōńć tyn czǒrny tyj i cǒłke zemlyte (utuczōne) korzyni, dociepnōńć soli, dolǒć sojowyj zōłzy i sherry a na łostatki zalǒć trzima szklǒnkami wody. Warzić trza to terǒzki na małym łogniu pod deklym jakesik pōł godziny.
Uwarzōne na taki szimel jajca łostudzić, łobrać ze szkorupinōw a na wiyrchu kǒżdego jajca pokǒże brōnǒtny, marmōrkowy muster. Łobrane jajca trza terǒzki pokrǒć na pōłōwki i polǒć sojowōm zōłzōm zmiyszanōm ze zōłzǒm tabasco.
Ojgyn z Pnioków
czǒrny tyj – herbata czarna,
sojowǒ zōłza – sos sojowy,
korzyni – pieprz czarny,
korzyni – wszystkie przyprawy sypkie,
nelki – goździki,
wōniōnce korzyni – ziele angielskie,
hanyż (dziwoki koper) – anyżek,
korijander – kolendra,
mojżysz – moździerz,