Smaki prosto z sadu – pasztet z gruszką

6 listopada 2014

Na wielu polskich stołach niemal każdego dnia znaleźć można pasztety czy pasztetowe. Od dłuższego czasu cieszą się dużą popularnością. Łatwo i szybko można skomponować z nich pyszny posiłek, pasują do wielu smakowych kompozycji. Pasztet z gruszką to połączenie klasycznego smaku z wyśmienitą słodyczą gruszki.

Pasztet lubią zarówno dzieci, jak i dorośli. Jednak z różnych względów czasem usłyszeć można niezbyt pochlebne opinie na jego temat. Skąd te złe media? Przede wszystkim z oszczędności niektórych producentów, którzy pod przykrywką pasztetu tworzą produkt nie mający zbyt wiele wspólnego z dobrej jakości mięsem. Na szczęście na sklepowych półkach znaleźć można zdecydowanie więcej propozycji o zadowalającej jakości. Jednak niedawno rynkową ofertę uzupełniło coś zupełnie innego – produkt, który należy do linii jednych z mięsnych zakładów produkcyjnych.

Gruszkowe mariaże

Charakterystyczny smak otrzymano dzięki najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanym kawałkom w stu procentach wieprzowego mięsa. Jego sekret tkwi w sprawdzonej recepturze, najlepszych surowcach, aromatycznych, naturalnych przyprawach. Ważny jest tu też wyjątkowy dodatek – soczysta, słodko-kwaśna gruszka. Jej oryginalny smak doskonale komponuje się z mięsnym aromatem. Zestawienie na pierwszy rzut oka zaskakujące, już po spróbowaniu pozwala delektować się walorami zarezerwowanymi do tej pory tylko dla wykwintnych, mięsnych dań obiadowych. Co ważne – producent oszczędził nam sztucznych dodatków, takich jak polifosforany, glutaminian sodu czy sztuczne barwniki. Pasztet z gruszką to propozycja dla osób, które cenią przede wszystkim najlepsze walory smakowe i wysokiej jakości mięso. Nie sposób nie zauważyć go na sklepowej półce. Podobnie jak pozostałe produkty z tej linii produkcyjnej opakowanie pasztetu z gruszką zostało zaprojektowane w eleganckiej, nowoczesnej grafice. Na pierwszym miejscu postawiono na wartości informacyjne i edukacyjne. Wystarczy jedno spojrzenie, aby dowiedzieć się z jakich części mięsa wieprzowego go wyprodukowano i jakich sztucznych dodatków na pewno w nim nie znajdziemy. Czerwono-czarna kolorystyka podkreśla elegancję produktu.

Sięgając po mięsne produkty warto koncentrować się przede wszystkim na jakości. Najlepszym przepisem na nią jest połączenie starannie wyselekcjonowanego mięsa, aromatycznych dodatków oraz sprawdzonych receptur. Pasztet z gruszką to kwintesencja smaku i jakości z najwyższej półki, na którą zasługują najbardziej wymagające podniebienia.

 

Tekst i foto: Zakłady Mięsne „Nove” Sp. z o.o.